KOM NIET TE LAAT BIJ JE SOLLICITATIEGESPREK!

-

Te laat komen is nooit fijn. Vooral niet wanneer het voor iets belangrijks is zoals een sollicitatiegesprek. Wanneer je te laat komt, moet je er dus voor zorgen dat je op de juiste manier de ergernis bij werkgever voorkomt en de schade voor jezelf beperkt. De kans op een goede eerste indruk verslechterd.

VERTREK OP TIJD.
Je kunt bijvoorbeeld een (half) uur eerder vertrekken. Dan weet je zeker dat je alle tegenslagen kunt opvangen. Stel je voor je moet om 9:00 uur op gesprek komen dan moet je altijd rekening houden dat het spitsuur is zowel met OV en met de auto. Het is altijd handig om vooraf je route te verkennen met OV9292 https://www.9292.nl/ of gebruik een navigatie app zoals Google Maps op je telefoon. Zo voorkom je dat je per ongeluk een verkeerde bus, tram, metro of afslag neemt.Het zou jammer zijn als je in een file terechtkomt die van te voren al lang bekend was.

Als je dan toch te laat gaat komen, is het belangrijk om zo snel mogelijk  contact op te nemen met je contactpersoon en meld hem/haar dat je de afgesproken tijd niet gaat halen.
Bel hem/haar op of stuur een (WhatsApp) bericht. Wanneer je de contactgegevens van je contactpersoon niet hebt, kun je altijd naar het bedrijf bellen. Je moet er namelijk voor zorgen dat degene die je gaat spreken het zo snel mogelijk weet.

Zo laat je zien dat je de baan echt wilt.Omdat je te laat komt, kom jij je afspraak niet na. Bied je excuses aan, en leg uit waarom je te laat bent. Te laat komen kan nu eenmaal voorkomen. Zolang je oprecht bent en er weinig aan kan doen zal degene, waarmee je het sollicitatiegesprek hebt, het begrijpen.
Uit beleefdheid kun je kort toelichten dat je er enorm van baalt dat je te laat was en dat je het erg op prijs stelt dat het gesprek toch nog door kon gaan.

MAAK JE NIET DRUK
Het heeft echter geen zin om je nog meer zorgen te maken nu je eenmaal te laat bent. Haal daarom voor het gesprek even diep adem en probeer tot rust te komen.

BLIJF POSITIEF
Door op tijd contact op te nemen, heb je laten zien dat je over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt. Je hebt flexibel moeten handelen vanaf het moment dat je wist dat je te laat zou komen. Dat geeft aan dat je goed met onverwachte situaties om kan gaan. Doordat je de hele situatie rustig bent gebleven, heb je laten zien dat je stressbestendig bent.
Deze situaties kun je gebruiken om, door middel van de STARR-methode, toe te lichten dat je over deze vaardigheden beschikt.
Nu is het aan jou  om de ergernis bij de werkgever te voorkomen en de schade zo veel mogelijk te beperken.

NEEM OP TIJD CONTACT OP, BIED JE EXCUSES AAN, KOM TOT RUST WANNEER JE BIJ HET BEDRIJF AANKOMT EN BLIJF POSITIEF.

Leave a Response

Geef een antwoord