Zenuwen tijdens een sollicitatie gesprek?

-

Zweterige handen, spanning en stress. We kennen het allemaal zenuwen voor een sollicitatie gesprek. Het is heel normaal dat de zenuwen inslaan als je hoort dat je op gesprek mag komen bij de werkgever. Dit is namelijk de ideale baan voor jou en je wilt het natuurlijk niet verpesten dat de ideale droom baan voor jou verpest wordt door de zenuwen.

Daarom hierbij ideale sollicitatie tips om de zenuwen in bedwang te houden.

Een goede voorbereiding.

Een goede voorbereiding is erg handig voor bij een sollicitatie gesprek zodat je niet in een kille stilte komt te staan en je weet wat je wilt vertellen.

Oefen voor je sollicitatiegesprek , ga lekker voor de spiegel zitten en oefen wat jij wilt vertellen in het sollicitatie gesprek.

Wees uitgerust.

Ga de dag voor het sollicitatie
gesprek vroeg naar bed, zodat je de volgende dag goed uitgerust bent.

Hou tijdens het gesprek
je handen in bedwang.

Ga niet lopen frunniken aan je handen , leg je handen gerust
op de tafel zodat je een zelfverzekerde uitstraling hebt.

Neem je tijd

Tijdens je sollicitatie gesprek kan je heel snel gaan praten door de zenuwen je kan dit beter niet doen want dit kan heel vervelend over komen tegenover de recruiter.

Neem je tijd en haal tussen de woorden diep adem. Zo kom je geïnteresseerder over.

Wees jezelf

En het belangrijkste en misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar wees jezelf. Dan kom je over als relaxed, authentiek en vol zelfvertrouwen.

En Het belangrijkste is

Geniet van het interview en wees trots op je prestaties. Je staat al op de shortlist, zodat ze al een goede indruk van jou zullen hebben voor je aan het gesprek begint

Leave a Response

Geef een antwoord